Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SCF


Hur vill du att säsongen 2021/2022 ska se ut? Berätta för oss i vår undersökning
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog Sveriges tredje raka VM-guld efter finalseger 10-5 mot Skottland.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog sin sjunde raka seger vid VM i Calgary och säkrade en direktplats i semifinal vid Curling-VM i Calgary.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson har som första lag säkrat en plats i slutspelet vid Curling-VM i Calgary efter seger 9-7 mot Kanada.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson fortsätter att övertyga vid Curling-VM i Calgary.
 
För att skapa engagemang och ett roligt avslut på säsongen för bland i IK Fyris Curling, arrangerade ledarna Carl Fagerlind och Rebecka Thunman en mixed dubbel turnering med extra goda förutsättningar för deltagande.
 
RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Lag Edin kom tillbaka starkt efter den överraskande förlusten mot Norge och tog sin fjärde seger vid Curling-VM efter 6-5 mot Skottland. Senare under natten tog lag Edin sin femte seger efter övertygande 9-1 mot Danmark
 
Lag Edin fortsätter att plocka viktiga segrar vid Curling-VM i Calgary. Den senaste kom mot RCF (Ryska Curlingförbundet) med slutsiffrorna 8-7 efter en ny rafflande avslutning i skiljeomgång.
 
Lag Edin kom tillbaka snabbt efter premiärförlusten mot Schweiz och tog en säker seger mot USA med 8-5. Senare idag väntar match mot Italien som är obesegrade efter två spelade matcher.
 
Nästan 500 dagar har passerat sedan lag Edin säkrade EM-guldet på hemmaplan i Helsingborg i november 2019. Laget hann också spela några inbjudningstävlingar i början av 2020 innan allt förändrades.
 
Landslagscoach i Mixed Dubbel är en helt ny roll inom Svensk Curling. En roll som innebär att följa och stötta en hel trupp och sedan leda det lag som blir uttaget till mästerskap. Sebastian berättar mer om rollen och utsikterna för kommande VM.
 
Curling USA har ett program som kalls för Icebreakers. Det syftar till att bjuda in och strukturera verksamheten för att välkomna minoritetsgrupper till curling.
 
Efter 14 år på curlingisen, med digra meriter som yngsta vinnare av damernas elitserie, guld vid JVM och vid Universiaden, har Fanny Sjöberg bestämt sig för att sluta med sin elitsatsning på curling.
 
Nationella figurveckan har avslutats med 12 deltagande föreningar och curlare i åldrarna 12-80 år som spelat om ära och priser!
 

 

”JAG FICK PROVA CURLING MED
SKOLAN 
OCH DET VAR ROLIGT! 
JAG GILLAR KÄNSLAN NÄR JAG
SLAJDAR IVÄG 
PÅ ISEN OCH
SIKTAR 
FÖR ATT FÅ STENEN
TILL 
MITTEN AV BOET”

Tilda Modin, 10 år, ÖCK
 

Är du en aktiv medlem,
en sån man ej vill mista
Eller nöjer du dig själv med att,

stå med på klubbens lista?

Kommer du med på möten,
och minglar bland allt folk
Eller grubblar du och gnäller
hellre hemma i din holk?

Är du en sådan medlem
som hjälper klubben fram
Eller struntar du i klubbens mail,
och betraktar dem som spam?

Kommer du förbi ibland
och letar nåt att göra?
Eller gnäller du på det som görs
och låter alla höra

Det finns en plan och schema
som leder till succé

Och dit så kan vi komma
om alla vill va me!

Så engagera dig och bidra,
med hjärta hand och själ
Var inte den som tittar på,
det är vår akilleshäl

Vad sägs nu kära medlem,
kan detta bli vår sed?
Att alla hjälper till och kör,
och inte bara åker med...

Postadress:
Östersunds CK - Curling
Curlinghallen, Gunder Häggs väg 5
83152 Östersund

Kontakt:
Tel: 0702723575
E-post: info@ostersundscurli...

Se all info

 

ÖCK Swishnr: 123 477 93 51

 

x4DHrLqIjrqcRleCSFpH