Hoppa till sidans innehåll

Jämtlands Gymnasium NIU CurlingJämtlands Gymnasium, NIU-Curling 2019: Lisa Norrlander och tränaren Rickard Hallström.


Välkommen till Curlinggymnasiet – NIU Östersund

På NIU Östersund får du chansen att kombinera din elitsatsning på curling med studier i en stimulerande miljö tillsammans med nästan 200 andra idrottsutövare.
Hos oss går du i en ren idrottsklass och alla förmiddagar tisdag-fredag går helt i curlingens tecken. Då tränar vi curling, fys, pratar taktik och har andra intressanta lektioner kring idrott i allmänhet. På eftermiddagarna läser du dina teoretiska ämnen i klasser med enbart idrottare. En miljö som är mycket stimulerande och skapar stora fördelar med ett bra utbyte mellan idrottarna. 
Tränare, lärare och mentorer är väl införstådda med idrottsutövarnas förutsättningar vilket ökar chanserna att lyckas med både idrott och studier.

På kvällstid erbjuder Östersunds Curlingklubb en stimulerande träningsmiljö med strukturerad träning och utbildadade tränare/ledare med egen erfarenhet av curling på landslagsnivå.


Östersunds Curlingklubb är en pigg 75-åring, och en av landets äldsta klubbar med en mycket bred verksamhet. För närvarande (hösten 2019) har vi två lag i elitserien, ett damlag och ett herrlag. Förutsättningarna spelarmässigt är bättre än på många år i klubben, inte minst är återväxten på juniorsidan mycket god, och ÖCK har några av de bästa damlagen både bland äldre och yngre juniorer.
Som elev på NIU är du naturligtvis varmt välkommen att både träna hos oss och att delta i vår gemenskap både på och utanför isen.

Allmän information om studier vid NIU Östersund
Du läser något av de nationella programmen – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.

  • Barn- och fritid
  • Ekonomi (inriktning Ekonomi)
  • Samhällsvetenskap (inriktning Beteendevetenskap)
  • Naturvetenskap (inriktning Naturvetenskap)

Idrottsprogrammet VSP & NIU finns på Jämtlands Gymnasium Wargentin.
Utöver de gymnasiegemensamma kurserna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 500-700 poäng specialidrott på Idrottsprogrammet. Specialidrott har tydlig elitidrottskaraktär och får endast ges av skolor som har certifierats av Skolverket. Ämnet Specialidrott behandlar metoder och teorier för prestationsutveckling mot elitnivå.

Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden 
– och tränarna på Idrottsprogrammet tillhör de främsta i länet. 
Vi har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning.

På Idrottsprogrammet tränar du tre till fyra förmiddagar per vecka och har flera särskilda träningsveckor under läsåret. 
Ett veckoschema skulle kunna ha följande struktur (se länk).

Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid praktisk träning.
Alla får en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på idrottsprogrammet. Analys av dina färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.

Till ditt förfogande har du välkända elittränare som är där för att hjälpa Dig att nå Dina uppsatta mål. De peppar och tipsar dig om förbättringar, samtidigt som du har tillgång till bra träningsanläggningar.Eleverna får gratis gymkort på STC gym, och NIU tillhandahåller t.ex. en drop in-tid till fysioterapeut en gång i veckan - och det är vi ensamma om.

Ansökan inlämnas senast 1 december 2019.
Ansökan till curlinggymnasiet görs på NIU ansökningsblankett direkt till Jämtlands Gymnasium.

Dessutom är Ni välkommen att kontakta Rickard för en träff med Curlinggymnasiet tillsammans med de elev/elever som går på NIU, ni får även träffa rektor för en rundvandring på Jämtlands Gymnasium.

För ytterligare information om Curlinggymnasiet kontakta

Rickard Hallström, tränare NIU Östersund
Ring: 070-680 10 19 eller e-posta Rickard


Gilla NIU Curling på Facebooksida.

Uppdaterad: 28 AUG 2019 13:27 Skribent: ÖCK

allakancurla_tilda.jpg
"Jag fick prova curling med skolan och det var roligt! Jag gillar känslan när jag slidar iväg på isen och siktar för att få stenen till mitten av boet" Tilda Modin 10 år

Ban_Silverspons_190.png

Swish_300x300_budskap3.png

ÖCK Swishnr:
1234 77 93 51

x4DHrLqIjrqcRleCSFpH.jpg

Postadress:
Östersunds CK - Curling
Curlinghallen, Gunder Häggs väg 5
83152 Östersund

Kontakt:
Tel: 0702723575
E-post: info@ostersundscurli...

Se all info