Hoppa till sidans innehåll

GDPR


GDPR är en förkortning som vi alla behöver lära oss mer om. Det är en EU-förordning som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.
Som förening är vi skyldiga att informera alla medlemmar om GDRP, nedan kan ni läsa mer om detta.

25 maj 2018 träder den nya europeiska dataskyddsförordningen i kraft vilken ger stora konsekvenser kring hur personuppgifter får behandlas.
I Sverige kommer nya dataskyddsförordningen ersätta dagens Personuppgiftslag (PUL). Dataskyddsförordningen, förkortat GDPR efter engelskans ”General Data Protection Regulation”, syftar till att stärka skyddet för fysiska personer vid behandling av personuppgifter inom den Europeiska unionen och har som målsättning att anpassa lagstiftningen mer efter den digitala utvecklingen.
Samtliga som på något sätt behandlar, det vill säga till exempel samlar in, sparar, läser, sammanställer personuppgifter bör känna till de nya reglerna och göra anpassningar därefter. Även i nya dataskyddsförordningen kommer man få behandla personuppgifter med stöd av samtycke från de registrerade, men kraven för ett giltigt samtycke skärps vilket medför att befintliga samtycken kanske inte längre gäller. För de som inte följer de nya reglerna väntar dryga böter.

Vad innebär detta för Idrotten?
För idrotten innebär de nya reglerna hårdare regler kopplat till vilka personuppgifter som får behandlas inom en organisation. Detta påverkar samtliga ställen där personuppgifter finns till exempel våra medlemsregister, tävlingssystemet, resultatlistor, licensregister eller liknande. Personuppgifter kan var uppgifter om namn, personnummer, e-postadresser, bilder eller liknande som går att hänföra till en särskild fysisk person.


För att få mer information om GDPR, den nya Dataskyddsförordningen som ersätter PUL 25 Maj 2018 kan man klicka på bilden.



Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:21 Skribent: ÖCK
E-post: Adressen Gömd

allakancurla_tilda.jpg
"Jag fick prova curling med skolan och det var roligt! Jag gillar känslan när jag slidar iväg på isen och siktar för att få stenen till mitten av boet" Tilda Modin 10 år

Ban_Silverspons_190.png

Swish_300x300_budskap3.png

ÖCK Swishnr:
1234 77 93 51

x4DHrLqIjrqcRleCSFpH.jpg

Postadress:
Östersunds CK - Curling
Curlinghallen, Gunder Häggs väg 5
83152 Östersund

Kontakt:
Tel: 0702723575
E-post: info@ostersundscurli...

Se all info