JGY Curlinggymnasium - Östersunds Curlingklubb - ÖCK - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Jämtlands Gymnasium NIU CurlingEleverna på Jämtlands Curlinggymnasium 2017, Linda Stenlund, Ture Stenvall, Isak Stener och Sofie Bergman. Saknas på bild gör Kevin Mattsson och tränaren Anna Gustafsson.

Välkommen till Curlinggymnasiet – NIU Östersund 

På NIU Östersund får du chansen att kombinera din elitsatsning på curling med studier i en stimulerande miljö tillsammans med nästan 200 andra idrottsutövare.
curlinggymnasiet går du i en ren idrottsklass, och alla förmiddagar tisdag-fredag går helt i curlingens tecken. Då tränar vi curling, fys, pratar taktik och har andra intressanta lektioner kring idrott i allmänhet. På eftermiddagarna läser du dina teoretiska ämnen i klasser med enbart idrottare. En miljö som är mycket stimulerande och skapar stora fördelar med ett bra utbyte mellan idrottarna. 
Tränare, lärare och mentorer är väl införstådda med idrottsutövarnas förutsättningar vilket ökar chanserna att lyckas med både idrott och studier.

På kvällstid erbjuder Östersunds Curlingklubb eleverna på Curlinggymnasiet en stimulerande träningsmiljö med strukturerad träning och utbildadade tränare/ledare med egen erfarenhet av curling på landslagsnivå.

 Östersunds Curlingklubb är en pigg 70-åring, och en av landets äldsta klubbar med en mycket bred verksamhet. Ett av våra elitsatsande lag hittar du i Elitserien för damer – ÖCK Team Woolpower.
 Förutsättningarna spelarmässigt är bättre än på många år i klubben, inte minst är återväxten på juniorsidan mycket god, och ÖCK har några av de bästa damlagen både bland äldre och yngre juniorer.
 Som elev på NIU är du naturligtvis varmt välkommen att både träna hos oss och att delta i vår gemenskap både på och utanför isen.

Allmän information om studier vid NIU Östersund
Du läser något av de nationella programmen Barn- och fritid, Ekonomi (inriktning Ekonomi), Samhällsvetenskap (inriktning Beteendevetenskap) eller Naturvetenskap (inriktning Naturvetenskap) – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.
Idrottsprogrammet VSP & NIU finns på Jämtlands Gymnasium Wargentin.
Utöver de gymnasiegemensamma kurserna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 500-700 poäng specialidrott på Idrottsprogrammet. Specialidrott har tydlig elitidrottskaraktär och får endast ges av skolor som har certifierats av Skolverket. Ämnet Specialidrott behandlar metoder och teorier för prestationsutveckling mot elitnivå.

Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden 
– och tränarna på Idrottsprogrammet tillhör de främsta i länet. 
Curlinggymnasiet har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning. På Idrottsprogrammet tränar du tre till fyra förmiddagar per vecka och har flera särskilda träningsveckor under läsåret. 
Ett veckoschema skulle kunna ha följande struktur (se länk).
Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid praktisk träning.
Som elev på Curlinggymnasiet får du en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på idrottsprogrammet. Analys av dina färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.
Till ditt förfogande har du välkända elittränare som är där för att hjälpa Dig att nå Dina uppsatta mål. De peppar och tipsar dig om förbättringar, samtidigt som du har tillgång till bra träningsanläggningar.Eleverna får gratis gymkort på SportsGym, och NIU tillhandahåller med en fysioterapeut - och det är vi ensamma om.

Ansökan inlämnas senast 1 december 2017. 

Ansökan till curlinggymnasiet görs på NIU ansökningsblankett direkt till Jämtlands Gymnasium.

Dessutom är Ni välkommen att kontakta Anna för en träff med Curlinggymnasiet tillsammans med de elever som går på NIU, ni får även träffa rektor för en rundvandring på Jämtlands Gymnasium.


För ytterligare information om Curlinggymnasiet kontakta


Anna Gustavsson
, tränare NIU Östersund
Ring: 073-813 16 61 eller e-posta Anna 


Gilla NIU Curling på Facebooksida.

Uppdaterad: 26 SEP 2017 19:41
Skribent: ÖCK

Medlemsnyheter:

Nya medlemsavgifter

Medlemsinsatser

Sponsringsbonus
Är du en aktiv medlem,
en sån man ej vill mista
Eller nöjer du dig själv med att,

stå med på klubbens lista?

Kommer du med på möten,
och minglar bland allt folk
Eller grubblar du och gnäller
hellre hemma i din holk?

Är du en sådan medlem
som hjälper klubben fram
Eller struntar du i klubbens mail,
och betraktar dem som spam?

Kommer du förbi ibland
och letar nåt att göra?
Eller gnäller du på det som görs
och låter alla höra

Det finns en plan och schema
som leder till succé

Och dit så kan vi komma
om alla vill va me!

Så engagera dig och bidra,
med hjärta hand och själ
Var inte den som tittar på,
det är vår akilleshäl

Vad sägs nu kära medlem,
kan detta bli vår sed?
Att alla hjälper till och kör,
och inte bara åker med...

Postadress:
Östersunds CK - Curling
Curlinghallen, Gunder Häggs väg 5
83152 Östersund

Kontakt:
Tel: 070-272 35 75
E-post: This is a mailto link

Se all info

ÖCK Swishnr: 123 477 93 51

 

x4DHrLqIjrqcRleCSFpH