Hoppa till sidans innehåll

Nya Dataskyddsförordningen (GDPR)


GDPR är en förkortning som vi alla behöver lära oss mer om. Det är en EU-förordning som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.
Som förening är vi skyldiga att informera alla medlemmar om GDRP, nedan kan ni läsa mer om detta.

25 maj 2018 träder den nya europeiska dataskyddsförordningen i kraft vilken ger stora konsekvenser kring hur personuppgifter får behandlas.
I Sverige kommer nya dataskyddsförordningen ersätta dagens Personuppgiftslag (PUL). Dataskyddsförordningen, förkortat GDPR efter engelskans ”General Data Protection Regulation”, syftar till att stärka skyddet för fysiska personer vid behandling av personuppgifter inom den Europeiska unionen och har som målsättning att anpassa lagstiftningen mer efter den digitala utvecklingen.
Samtliga som på något sätt behandlar, det vill säga till exempel samlar in, sparar, läser, sammanställer personuppgifter bör känna till de nya reglerna och göra anpassningar därefter. Även i nya dataskyddsförordningen kommer man få behandla personuppgifter med stöd av samtycke från de registrerade, men kraven för ett giltigt samtycke skärps vilket medför att befintliga samtycken kanske inte längre gäller. För de som inte följer de nya reglerna väntar dryga böter.

Vad innebär detta för Idrotten?
För idrotten innebär de nya reglerna hårdare regler kopplat till vilka personuppgifter som får behandlas inom en organisation. Detta påverkar samtliga ställen där personuppgifter finns till exempel våra medlemsregister, tävlingssystemet, resultatlistor, licensregister eller liknande. Personuppgifter kan var uppgifter om namn, personnummer, e-postadresser, bilder eller liknande som går att hänföra till en särskild fysisk person.


För att få mer information om GDPR, den nya Dataskyddsförordningen som ersätter PUL 25 Maj 2018 kan man klicka på bilden.



Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:21
Skribent: ÖCK
Epost: Adressen Gömd

Medlemsnyheter:

Nya medlemsavgifter

Medlemsinsatser

Sponsringsbonus



”JAG FICK PROVA CURLING MED
SKOLAN 
OCH DET VAR ROLIGT! 
JAG GILLAR KÄNSLAN NÄR JAG
SLAJDAR IVÄG 
PÅ ISEN OCH
SIKTAR 
FÖR ATT FÅ STENEN
TILL 
MITTEN AV BOET”

Tilda Modin, 10 år, ÖCK
 

Är du en aktiv medlem,
en sån man ej vill mista
Eller nöjer du dig själv med att,

stå med på klubbens lista?

Kommer du med på möten,
och minglar bland allt folk
Eller grubblar du och gnäller
hellre hemma i din holk?

Är du en sådan medlem
som hjälper klubben fram
Eller struntar du i klubbens mail,
och betraktar dem som spam?

Kommer du förbi ibland
och letar nåt att göra?
Eller gnäller du på det som görs
och låter alla höra

Det finns en plan och schema
som leder till succé

Och dit så kan vi komma
om alla vill va me!

Så engagera dig och bidra,
med hjärta hand och själ
Var inte den som tittar på,
det är vår akilleshäl

Vad sägs nu kära medlem,
kan detta bli vår sed?
Att alla hjälper till och kör,
och inte bara åker med...

Postadress:
Östersunds CK - Curling
Curlinghallen, Gunder Häggs väg 5
83152 Östersund

Kontakt:
Tel: 070-272 35 75
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

ÖCK Swishnr: 123 477 93 51

 

x4DHrLqIjrqcRleCSFpH